DEFLANDER, VANBERGHEN & KENNIS, Geassocieerde notarissen te Oud-Turnhout

 

DEFLANDER, VANBERGHEN & KENNIS

Geassocieerde notarissen te Oud-Turnhout

pm

Officiële persmededeling

Notaris.be breidt uit met MyBox: de tool bevat info over huwelijks- en samenlevingscontracten

6 november 2017

Stel dat u ooit een samenlevings- of huwelijkscontract heeft afgesloten bij uw notaris. Is uw papierwerk perfect op orde en kan u er meteen de hand op leggen? Of bent u eerder een sloddervos en weet u uw contract niet meer liggen? Of is uw notaris verhuisd of niet meer actief en weet u niet met welk kantoor u contact moet opnemen?

Vanaf vandaag vindt u het antwoord in MyBox op www.notaris.be. U vindt er een overzicht van de samenlevings- of huwelijkscontracten op uw naam en in welk notariskantoor de contracten worden bewaard.
MyBox is gekoppeld aan het officiële register van huwelijks- en samenlevingscontracten, een databank die beheerd wordt door Fednot (de Federatie van het Notariaat). Het contract zelf staat niet online, maar blijft bewaard in het notariskantoor.

Goed om weten: in het register zitten enkel de samenlevingscontracten in het kader van een wettelijke samenwoning. Contracten tussen mensen die feitelijk samenwonen zitten er niet in.

Bron: Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

 
 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .